Karen Keus-Jansen

Algemeen Fysiotherapeut.
specialisatie Oedeemfysiotherapie
(praktijkhouder)

Sinds 1 januari 2017 ben ik trotse eigenaar van praktijk “Fysiotherapie Jansen”. Ik heb het stokje van mijn vader Rob Jansen overgenomen.  Rob is 39 jaar praktijk eigenaar geweest en heeft een goed draaiende praktijk opgebouwd waarin klanten tevreden zijn en zorg geboden wordt op diverse specialistische fysiotherapie. Gezien de passie voor het werk blijft Rob gelukkig nog voor een paar uur in de week werkzaam in de praktijk. Naast de vele scholingen heeft Rob heel veel werkervaring die wij waarderen binnen de praktijk.

Graag zou ik willen benadrukken dat de klant binnen onze praktijk centraal staat. Wij proberen samen met de klant te streven naar optimale zorg. Wij bieden optimale zorg door aan de kwaliteitseisen te voldoen, opgesteld  zoals bijvoorbeeld het KNGF en zorgverzekeraars. Om aan de kwaliteitseisen te voldoende verwerven wij onze vakbekwaamheid door middel van scholing, deelname aan intervisie en deelname aan verschillende netwerken en (NOOFA, oedeem netwerk, oncologie netwerk Apeldoorn, CVA netwerk klimmendaal).

Mijn interesse binnen de fysiotherapie ligt op het gebied van oncologie. Een specialisatie hiervan is oedeemfysiotherapie. Oedeem betekent vocht, patiënten die te maken hebben met vochtproblemen hebben vaak ook meerdere aandoeningen, zowel lichamelijk als geestelijk. Vochtproblemen kunnen meerdere oorzaken hebben. Als voorbeeld wanneer iemand kanker heeft en een operatie, chemo of bestraling heeft ondergaan kunnen er nadelige nawerkingen zijn. Het behouden van kwaliteit van leven is daarin voor de klant heel belangrijk. Zo begeleid ik onder andere klanten tijdens en/of na chemotherapie om de fysieke fitheid te behouden/weer op gewenst niveau te krijgen. Mentale ondersteuning en monitoring van de klant speelt voor mij een belangrijke rol. Deze is voor elke klant anders. Mijn doel is hierin een bijdrage te leveren en mensen op het juiste spoor te houden door een passende behandeling en begeleiding te bieden. Wanneer hulp nodig is vanuit andere disciplines zorg ik dat mensen naar het juiste adres worden doorverwezen of zelf aan kunnen kloppen.

2023 AYA zorgverlener
2022 Neurorevalidatie
2022 Masterclass: lungcancer, prehabilitation en rehabilitation
2022 Fysiotherapie bij mensen met longaandoeningen
2021 Masterclass: Prostaatkanker, beweegprogramma
2021 Enkel/Teen Arm Index in theorie en in de praktijk
2021 Masterclass hoofd/hals oncologie en lymfoedeem
2020 psychosociale oncologische zorg (PSOZ)
2020 voorzitter oncologie netwerk Apeldoorn
2020 voorzitter netwerk voor oedeem-oncologiefysiotherapeuten Apeldoorn (NOOFA)
2018 Behoud van fysieke fitheid tijdens chemotherapie
2018 Beweegprogramma oncologie
2017 Oncologische cliënten: fysiotherapeutische mogelijkheden
2016 Basis cursus ALS
2016 Lymfetaping Cure tape
2015 Voeding, bewegen en kanker
2015 Opleiding Oedeemfysiotherapie “manuele lymfedrainage Vodder” te Amsterdam
2014 Schouder specialisatie Hogeschool Saxion
2013 Opleiding fysiotherapie Hogeschool Utrecht
BIG : 49917191004