Manuele lymfedrainage

Wanneer lymfvocht (ook wel oedeem genoemd) niet goed uit het lichaam wordt afgevoerd ontstaat een zwelling, die druk geeft, pijnlijk is en kans geeft op ontstekingen. Oedeemtheapie in Apeldoorn bij Fysiotherapie Jansen helpt u bij het beter kunnen afvoeren van vocht. Deze therapievorm wordt ook wel manuele lymfedrainage genoemd.

Oorzaken van lymfvocht

Er zijn veel oorzaken die de afvoer van lymfvocht hinderen. De meest bekende zijn:

  • Bepaalde medicaties
  • Slechte bloedvaten (spataderen)
  • Open wonden (bijvoorbeeld aan het onderbeen)
  • Hartklachten
  • CVA
  • Een ongeval
  • Een operatie

Manuele lymfedrainageMet oedeemtherapie in Apeldoorn bij Fysiotherapie Jansen (officieel: manuele lymfdrainage volgens de methode Vodder) helpen wij u met het oplossen van uw vochtprobleem. Door middel van een ritmische massage wordt een heel zachte, spiraalvormige druk uitgeoefend op de lymfklieren en lymfbanen. Hierdoor wordt de vochtdoorstroming gestimuleerd. De weerstand verhoogd, stress verlaagt en het hormonale stelsel wordt geoptimaliseerd.

Wist u trouwens dat deze behandelmethode uw leven ook aangenamer en comfortabeler kan maken bij migraine, bijholteontsteking, verstuikingen, spierletsels en -pijn, MS, slapeloosheid en darmklachten?

Kanker, een verhaal apart

Bij kankeroperaties worden vaak lymfklieren verwijderd, waardoor een vochtprobleem ontstaat. Bovendien ondergaat een aantal patiënten chemokuren en/of bestralingen, waardoor de algehele conditie afneemt.

De behandeling die wij toepassen is gecombineerd: manuele lymfdrainage met ondersteuning van tape, zwachtels, mogelijk een behandeling met de Lymfapress en speciale drukkousen om de vochtafvoer te stimuleren, in combinatie met oefentherapie om bewegingsbeperkingen op te heffen en de algehele conditie weer op te bouwen. Ons streven is ervoor te zorgen dat u weer zo goed en comfortabel mogelijk kunt functioneren.

Neem contact met ons op

Meer weten over Oedeemtherapie in Apeldoorn bij Fysiotherapie Jansen? Neem dan contact met ons op via de telefoon of de mail. U kunt ons bereiken op maandag tot en met vrijdag, vanaf 8.00.