Manuele fysiotherapie

Welkom op de website van Fysiotherapiepraktijk Jansen. Soms ontstaan klachten doordat een gewricht te veel of juist te weinig kan bewegen. Deze aandoeningen worden meestal gekenmerkt door pijnklachten aan gewrichten, spieren en pezen, waarbij een röntgen-en/of laboratoriumonderzoek zelden duidelijke afwijkingen aantoont. Met manuele fysiotherapie volgens Cyriax kan de spierkracht in het instabiele gebied worden versterkt of wordt het gewricht juist beweeglijker gemaakt door mobilisatie en lichte manipulatie.

Wat is manuele fysiotherapie volgens Cyriax?

Cyriax was een Engelse orthopeed die de basis legde voor de huidige orthopedische geneeskunde. Hij ontwikkelde een systematische methode voor het functieonderzoek van het bewegingsapparaat, waardoor alle betreffende structuren afzonderlijk beoordeeld kunnen worden. Wij hebben de Cyriax-opleiding gevolgd aan de Nederlandse Academie voor Orthopedische Geneeskunde.

Over Fysiotherapiepraktijk Jansen

Wanneer u bij ons een eerste afspraak heeft, onderzoeken we uw klachten. Op basis hiervan stellen we een plan op waarin staat beschreven hoe uw klacht kan worden verholpen. Bij ons staat kwalitatief goede zorg en persoonlijke aandacht centraal. Naast manuele fysiotherapie volgens Cyriax, biedt Fysiotherapie Jansen ook sporttherapie, manuele lymfdrainage, oedeemtherapie, dry needling en beweegprogramma’s voor COPD en oncologie.

Met de meeste zorgverzekeraars hebben wij een contract. Hierdoor kunt u zonder verwijsbrief van de huisarts bij ons terecht.

Neem contact met ons op

Wij helpen u met het verbeteren van bewegingsvrijheid en de afname van pijn.

Neem voor vragen en meer informatie over manuele fysiotherapie volgens Cyriax contact met ons op via de telefoon of de mail. We zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar, vanaf 8 uur.